Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Γιανναράς..Κραυγή στην απαρχή μιας Οδύσσειας.


"Ολίγιστος"...με την ευρύτερη έννοια προσδιορίζει μια πολιτική,η οποία θα μπορούσε να τιτλοφορηθεί επιγραμματικά με τον τίτλο του βιβλίου του Καστοριάδη
"ΤΟ ΜΕΣΟΥΡΆΝΙΟ ΤΗς ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑς"
Αισθάνομαι ότι το μέγιστο που μπορεί να κάνει ένας δάσκαλος για την πατρίδα του είναι να προκαλέσει κριτική σκέψη!!" Γιανναράς Χρήστος!!"

Την προτροπή για αυτήν την αφύπνιση, έστω και τώρα μας αφήνει ο Χρήστος Γιανναράς σε μια συνέντευξη εδώ!!


"Την ημέρα που θα βγαίνουν οι πολιτικοί στα μπαλκόνια και δεν θα υπάρχει ψυχή,τότε θα γεννηθεί ελπίδα."
..................................................................................................................................................................

"Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις,οι οποίες γίναν τα τελευταία 30 χρόνια,Όλες αποσκοπούν στην μεθοδική αμβλυνση της κριτικής ικανότητας του Ελληνα.
Το σχολειό ετοιμάζει βανδάλους.
Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει παραιτηθεί απο κάθε αντίληψη αξιοκρατίας.Εχουμε τεράστια κρίση σχολ. εκπαίδευσης και πανεπιστημιακής κατ'επεκταση.
Ο εμπαιγμός ο πολιτικός για την κρίση στην παιδεία είναι ότι την εννοούν ότι χρειαζόμαστε περισσότερη ιστορία..κομπιούτερ.. κ.τ.λ.
όχι ότι παρέχονται γνώσεις μιας χρήσης.και τα παιδιά μας μένουν αγράμματα."
......................................................................................................................................................................

Η ελληνική κοινωνία έχει ακόμη ανθρώπινη ποιότητα,και αυτή πεθαίνει μέσα στην πίκρα.
Δ εν έχουμε Δημοκρατία,'έχουμε κομματοκρατία και αυθαιρεσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων,των δημοσιοϋπαλληλικών που κρατάνε την χώρα όμηρο όπου θέλουν"
.................................................................................................................................................................

"Αυτό το κράτος απ'αρχής του δεν προβληματίστηκε για της δικές του ανάγκες αλλά για το πως θα μιμηθεί τα άλλα κράτη"
......................................................................................................................................................................
"Αν υπήρχε στην Ελλάδα παιδεία αυτό θα ακτινοβολούσε παντού.Τετοια που να θύμιζε τι σημαίνει πολίς,τι σημαίνει πολιτική..πολιτικός βίος..το άθλημα του μετέχειν στα κοινά.."
......................................................................................................................................................................
Ο εθνικισμός ήταν το ιστορικό τέλος του Ελληνισμού Βενιζέλος δεν κατάλαβε έστω και διπλασιάζοντας την Ελλάδα την καταδίκαζε να είναι βαλκανική επαρχία,απο την στιγμή που της στερούσε την οικουμενική της διάσταση.."
........................................................................................................................................................................
ολες ιο μεγάλες κουβέντες ότι εμείς δώσαμε τα φώτα στη δύση,είναι παιδαριώδεις.
Η δύση καυχιέται ήδη από τον Μεσαίωνα ότι αυτή συνεχίζει την παράδοση της Αρχαίας Ελλάδας και ότι εμείς..κάποιοι γραικοί που υπάρχουν στα νότια βαλκάνια κάτι συνεχίζουν..αλλά καμια σχέση με την Αρχαία Ελλάδα.."
........................................................................................................................................................................
Σε πολύ σύντομο διάστημα η Ελλάδα υπέστη 2 αφαιμάξεις..η μια ήταν ο εμφύλιος και η δεύτερη οι μεταναστεύσεις.Οι νέοι..οι πιο ζωτικές δυνάμεις..οι πιο δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού..φεύγουν..
δυστυχώς φεύγουν,χωρίς να κομίζουν αυτό που κόμιζαν κάποτε..στους αιώνες Τουρκοκρατίας...απορεί κανείς,όργωναν οι Ελληνες τις αγορές της Ευρώπης..όργωναν οι καπεταναίοι την Μεσόγειο..Απο θέσεως ισχύος ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΓΝΩΣΗ μιας συνείδησης ότι ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΑΡΧΟΝΤΑς..
Αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια αρχοντιά....εμείς φεύγουμε σήμερα ως ζήτουλες γιανα μιμηθουμε..για να κερδίσουμε την ζωή μας με τα δυο μας χέρια..
Αυτά είναι προβλήματα μεγάλα που δυστυχώς δεν συζητιούνται..δεν τίθενται.."
........................................................................................................................................................................
Θα μπορούσε..τα πάντα να μεταβληθούν, βεβαίως όχι απο την μια μερα στην άλλη,
Από την στιγμή που θα βρίσκαμε νόημα ΣΤΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕς και αυτό δεν είναι ούτε συναισθηματικό..ούτε ρητορικό..ούτε εθνικιστικό..
Αυτό νομίζω είναι το κληροδότημα που μας άφησε η λεγόμενη γενιά του 30..
Αν ήμουν υπουργός παιδείας θα έβαζα υποχρεωτικό μάθημα σε δημοτικά..γυμνάσια στα ελληνικά σχολειά τα"Δημάσια και ιδθωτικά"του Ελύτη.Ενα κείμενο διαθηκη..
Με τέτοια κείμενα και άλλα αντίστοιχα..του Τσαρούχη..του Πικιώρη..του Θεοτοκάτου..του Λορεντ΄ζατου..του Σεφέρη...
Αυτή ηγενιά μας έδειξε ότι μπορεί να είναι καύχημα να είσαι Ελληνας σήμερα.
Οχι τι ήταν ο πρόγονός σου.... ή ο Περικλής... με αερογέφυρα να καλύπτουμε 25 αιώνες....

Σημερα έχει νόημα να είσαι Ελληνας..αν το βρούμε..αυτό...όλα τα άλλα που έιπαμε..'ερχονται..

Ευχή να το βρούμε!!!!!


54 σχόλια:

δόΧτωρ απαράδεΧτος είπε...

Η δύση καυχιέται ήδη από τον Μεσαίωνα ότι αυτή συνεχίζει την παράδοση της Αρχαίας Ελλάδας και ότι εμείς..κάποιοι γραικοί που υπάρχουν στα νότια βαλκάνια κάτι συνεχίζουν..αλλά καμια σχέση με την Αρχαία Ελλάδα..
=====

έτσι είναι.
απ΄ τη φύση της εργασίας μου (ποτέ δε λέω δουλειά παρότι ... κατά κάποιο τρόπο δουλεία είναι...), ταξιδεύω συχνά στην ευρώπη και πολλές φορές με κάνουν να νιώθω ξένος με την αρχαία ελληνική γνώση.
όχι πως την ενστερνίστηκαν στ αλήθεια, μα την χρησιμοποιούν. και κατέχουν τη γνώση καλύτερα από μας. κι΄ ας την χρησιμοποιούν για όχι αγνούς σκοπους. αυτοί πήγαν μπροστά. ακόμα και σε λάθος δρόμο πήγαν μπροστά. εμείς μείναμε πίσω ... δυστυχώς τα σχολειά μας... δυστυχώς οι πολιτικάντιδες.... δυστυχώς τα χάλια μας...
αλλά τι να λέω...
τα είπε ο Γιανναράς!

νάσαι καλά που το δημοσίευσες!

roadartist είπε...

Τα λέει χρόνια ο Γιανναράς αλλά όχι μόνο δεν τον ακούμε, αρκετοί τον έλεγαν γραφικό.. Πάντα ευσπρόσδεκτες τέτοιες αναρτήσεις.. Πρέπει να ξανακοιτάξουμε μέσα μας.. Σε ευχαριστώ για αυτά που διάβασα!
Καλό βράδυ!

Poet είπε...

H έντιμη, θαρραλέα και βαθιά στοχαστική φωνή ενός αληθινά πνευματικού ανθρώπου.

kariatida62 είπε...

Να μου πεις πόσοι την είδαν αυτή την εκπομπή με την συνέντευξη του Γιανναρά...
Η Φωνή του "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"
Οι αναρτήσεις σου πάντα έχουν κάποιο/κάτι μεγάλο να μας υποδείξουν...

IonnKorr είπε...

Όσο ασχολούμαστε με γραφικούς όπως ο Γιανναράς, ο Θεοδωράκης, ο Μακρυγιάννης και κάθε καρυδιάς ηθοποιούς, λογοτέχνες και ποιητές τόσο θα βαθαίνει το χάσμα με την Δύση την Επιστήμη την Πρόοδο την Τεχνολογία.

Τόσο θα απομακρυνόμαστε από τον ορθολογισμό και θα βυθιζόμαστε στο παραλογισμό των κενών λέξεων και των κενών νοημάτων.

Έλληνας, Αλβανός, Αμερικάνος, Χριστιανός, Τούρκος κ.α. δεν σημαίνουν τίποτα.

Σημασία έχει να παράγεις τεχνολογία και καινοτομία σαν χώρα οπότε τότε μπορείς αποκτήσεις χρήμα, οπότε:

- και στους κατοίκους σου εξασφαλίζεις ανεκτό βιοτικό επίπεδο
- και ο "πολιτισμός" σου γίνεται εξαγώγιμο προϊόν και έχει νόημα να τον αναπτύσσεις.

Αλλιώς, ζεις με δανεικά και παρακαλείς τον κάθε Αμερικανοπευρωπαίο να σου δώσει μερικά ψίχουλα να βγάλεις μερικά χρόνια ακόμα μέχρι να φουντάρει ολοκληρωτικά το καράβι και να γίνεις η Αφρική της Ευρώπης ζώντας στην αθλιότητα και στην πείνα με μέσο όρο μισθού τα 10 ευρώ τον μήνα.

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@Dr απαραδεκτος
Ετσι είναι Dr..ΟιΕλληνες(όχι οι νεο ελληνες)μελέτησαν το σύμπαν απροκάλυπτα και με εξαιρετική συνδιαστική ικανότητα,που αφορούσε όλα τα ζητήματα πνευματικά και ορθολoγιστικώ τω τρόπω.Δημιούργησαν τις βασικές έννοιες της φιλοσοφίας και της επιστήμηςκαι επηρέασαν καταλυτικά την ύστερη Ευρωπαϊκή και παγκόσμια επιστήμη.
Αυτό προυποθέτει παιδεία,φωτισμένους δασκάλους και ευφυείς πολιτικούς που να κατέχουν την γνώση και όχι αχρείους..ολίγιστους κρατικούς άρχοντες-τσομπάνους που φυλάγουν τα πρόβατα στο μαντρί για ίδιον όφελος..αν τα σφάξουν..τα ξεπουλήσουν,δεν θα μείνει τίποτα ούτς για την στάνη τους ..ούτε για την κεφαλήν τους..
Καλώς ήρθες στην γωνιά μου!!

kariatida62 είπε...

Πέλα!!! Βάλε με να κάτσω αλλού...
Δεν αντέχω..πούναι η κουζίνα σου να φτιάξω καμμιά τούρτα γιατί στο τέλος θ'αυτοκτονήσω, σας το λέω!!!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@roadartist
δεν τον βρίσκω καθόλου γραφικό και θέση και τεκμηριωμένη άποψη έχει..
περισσότερο βέβαια πλατωνικός στη σκέψη παρα Αριστοτελικός..αλλά..
παντα ενδιαφερων!!
Και.. θα σου μιλήσω με τα λόγια του:
"Oταν εκπροσωπείς σκέψη που ενδιαφέρει πανανθρώπινα,τότε αυτόματα είσαι κοσμοπολίτης"
Αν το εννοήσουμε αυτό, εμείς οι λεγόμενοι Ελληνες τότε θα υπάρξει ελπίδα σ'αυτήν την "εναλια γη"

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@Poet
Τολη στοχαστής με το "θείον" μέσα του αλλά και τολμηρός στη σκέψη του αγγίζοντας την πραγματικότητα εκφράζοντας την δική του θέση και πίκρα για όσα συμβαίνουν..
με την δική του αποψη κατανοητη σε όλους λέει "ορθολογισμός είναι κάτι που κοινωνείται..κάτι το οποίο συναντά την έγκριση των περισσοτέρων"
Για να 'εχεις ορθή σκέψη όμως πρέπει να έχεις και δασκάλους που να σε καθοδηγούν σε παίδευση τέτοια που να αναπτύξης και κριτική σκέψη ..Τα νεώτερα χρόνια μόνο αυτό δεν γίνεται.. με πρότυπα,καθοδηγούμενα βέβαια,της ελαφρότητας..μετριότητας..διαφθοράς

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@καρυατιδα
Οχι κάρυ δεν είναι "φωνή βοώντος εν τη ερήμω"..η σπίθα γίνεται πυρκαγια..υπάρχει νόημα να είσαι Ελληνας αρκει να αφήσουμε τις εμμονές μας οριοθετώντας τον ελληνισμό σε σύνορα και ψάχνοντας για dna σε βάθος αιώνων..(που με τέτοιες μίξεις αμφιβάλλω άν υπάρχει..το θέμα δεν είναι η καταγωγή να είσαι Ελληνας,αλλά η εθνική συνείδηση της ελληνικότητας που φέρεις)Αυτός ο εθνικισμός μας κατέστρεψε..εντεχνα μας αποπροσανατολίζουν...όχι μια για το όνομα της φύρομ..χωρίζουμε σε φατρίες σλαβόφωνους..αρβανιτες..τουρκόφωνους κ.τ.λ.και χάνουμε την ουσία
Πρέπει να ξεφύγουμε από αυτην την μιζερη στάση,να αλλάξουμε τρόπο σκέψης να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και όταν φτάνεις πάτο πιστεύω εξ'ανάγκης πλέον ερχεται η εξυγίανση σε πολλά επίπεδα και η αρχή για εκ νέου ανάπτυξη.
Για αυτό εχουμε ανάγκη φωτισμένους δασκαλους..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@Ιονν
Καλως μου το!
Ιονν..κοίτα..στην επιστήμη σου,ερευνάς..συμπεραίνεις..πιστοποιείς ..τεκμηριωνεις..αυτό προυποθέτει γνώση και σκέψη
ή
να σου το πω όπως το καταλαβαίνω εγώ..Δεν συμπεραινεις την διάνοια από την ύλη..αλλά την υλη από την διάνοια..ο συγκερασμός των δυο έφερε αυτη την εξέλιξη επιστημονικα τεχνολογικά..αυτή την γνωση. Σε κάποιους δασκαλους οφείλουμε την αρχή
Μια και το θέτεις ορθολογιστικά..και καλά κάνεις,δεν γίνεται προοδος πετώντας μόνο στον ουρανό..
θα σου πω τι είπε ένας από τους ορθολογιστές φιλόσοφους..
Ο Καρτέσιος λοιπον έιπε ότι" για να παράγουμε πρέπει να αντλούμε πρώτα από τον εαυτό μας,ένα όν που έχει την δύναμη να υπάρχει χαρη στην δική του ισχύ"
και για να κατανοήσουμε αυτήν την δύναμη χρειαζεται να την καλιεργήσουμε από μικρή ηλικία με την βοήθεια αυτων των φωτισμένων δασκάλων που θα βοηθήσουν τους νέους να αποκτήσουν κριτική σκέψη και δικαίωμα επιλογής στα καλώς και κακώς κείμενα,για να πάμε παρα πέρα..στην ποιότητα ζωής και στην ανάπτυξη. Και δεν μιλώ αποκλειστικά για τον Γιανναρα..
Και όσο για τον πολιτισμό..δεν είναι ορθολογική επιλογή..Είναι συμπεριφορα που προκύπτει από ηθικούς κανόνες που οι κοινωνίες ρυθμίζουν τις συμπεριφορές τους..
Είναι πολύ πιο εύκολο να αλλάξεις ιδεες απο ότι να διαφοροποιήσεις την κουλτούρα με την οποία ανατρέφεσαι(και τα τελευταία χρόνια στην ελλάδα η υποκουλτούρα θριαμβευει..δυσκολο ιονν..πολύ δύσκολο..)
όσο για το ελληνας ..αλβανός..χριστιανοι και μουσουλμάνοι ειπα την άποψη μου σπιο πάνω στην καρυ..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@Καρυατιδα

Αχαχαχα!!Καρυ..μόνο αν θα μου υποχεθείς ότι θα δείξεις την αρχοντιά σου σερβίροντας στο πιάτο με μαχαιροπιρουνο...
βρε μαυρα μάτια κάναμε να τον δούμε..τόσο γρήγορα θα τον ξαποστείλεις χαχαχα!!!

IonnKorr είπε...

Πέλα

Το ζήτημα δεν είναι θέμα Παιδείας ή Τέχνης ή Πολιτιστικό.

Είναι πολιτικό και οικονομικό.

Όταν, στην Σύγχρονη Εποχή, ένα κράτος (όπως η Ελλάδα) παράγει γεωργικά και βιομηχανικά προϊόντα χαμηλής τεχνολογίας είναι καταδικασμένο να υποστεί υποβάθμιση βιοτικού επιπέδου μέχρι και χρεοκοπία.

Ο λόγος είναι απλός.

Όταν παράγεις π.χ. πατάτες και σωλήνες, με μέσο μισθό εργαζομένων τα 1500 euro, είναι σίγουρο ότι δεν μπορείς να ανταγωνιστείς τον Ινδό, τον Κινέζο, τον Άραβα που παράγει τα ίδια προϊόντα με μισθούς των 30 kai 50 euro.
Άρα στην διεθνή αγορά τα δικά σου προϊόντα θα είναι ακριβά και δεν θα πουληθούν (ή για να πουληθούν πρέπει να επιδοτηθούν από το κράτος).
Επομένως με τους μισθούς αυτούς δεν πρόκειται η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική ποτέ. Και οι Διεθνείς Αγορές διαβλέπουν την χρεοκοπία της και δεν την δανείζουν.

Οπότε, οι δρόμοι είναι δύο:
- Ή παράγουμε προϊόντα και εξαρτήματα Υψηλής Τεχνολογίας (όπως γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη, Ιαπωνία και ΗΠΑ) και διατηρούμε τους μισθούς μας υψηλούς
- ή συνεχίζουμε να παράγουμε χαμηλής τεχνολογίας προϊόντα και οδηγούμαστε σε μισθούς Κίνας.

Εμείς, όμως, έχουμε απαξιώσει κάθε ορθολογιστική φωνή και
α) ή μένουμε στα κενά πατριωτικά λόγια (του τύπου "είμαστε Έλληνες και θα τα καταφέρουμε")
β) ή καταφεύγουμε στις αριστερές ιαχές (π.χ. του ΚΚΕ) που θεωρούν ότι οποιοσδήποτε εργαζόμενος (ανεξαρτήτως αν το προϊόν που παράγει είναι ανταγωνιστικό) δικαιούται να αμείβεται με αξιοπρεπή μισθό και να έχει κοινωνικές παροχές, λες και το κράτος γεννάει λεφτά από το πουθενά.

iamaticus είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΙΛΥ ΜΟΥ!!!

Εγραψα ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΑΤΕΒΑΤΟ...
ΜΟΥ ΤΑ ΕΣΒΗΣΕ ΟΛΑ Ο ΓΚΟΥΓΚΛΗΣ!!!

ΣΥΓΝΩΜΗ ...γιατι εχω μπερδεματα..
ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ!!!...

ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΠΩ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@IONN
Δεν είμαι αιθεροβάμων Ιονν...πατάω γερά στα πόδια μου.
Το θέμα δεν είναι μόνο πολιτικό..είναι κοινωνικοπολιτικό.Αν δεν αλλάξει ο τρόπος σκέψης του πολίτη και των κρατούντων..που αυτό προυποθέτει παιδεία(επιμένω)και ξεκινά από την βάση.
Για να χτίσεις ένα σπίτι,δεν ξεκινάς απο την σκεπή..από τα θεμ'ελια ξεκινάς.

Το χειρότερο είναι ότι ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ,δεν είναι τόσο το χρέος που δεν μας δανείζουν,υπάρχουν χωρες με πολλαπλάσιο χρεος απο την ελλαδα..αλλά παράγουν..εχουν βιομηχανία..υπάρχει αντίκρυσμα για να τους πιστώσουν οι αγορες.Εμείς τι;Με απλά λόγια όταν πάρεις ένα δάνειο σου ζηταν περιουσιακά στοιχεία..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

..το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει ,ΙΟΝΝ.και αν νομίζει ο κάθε πολιτικός "ανεξαρτητου χρώματος" ότι με εισπρακτικά μέτρα θα γλιτώσει την χώρα από την καταρευση σε λιγο καιρό όχι 10-15 ευρω θα είναι οι μισθοι δεν θα υπαρχουν ανθρωποι..
Μόνο με ανάπτυξη και δέλεαρ επενδύσεων θα μπορούσε να γίνει κάτι..Αλλά πως;;;
"Μαυρη ειναι η νύχτα στα βουνα.."

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@iamaticus
Kαλημέρα Ιαμ!
Παρε τον χρόνο σου..εμείς εδώ θα είμαστε..

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Σπουδαια η αναρτηση σου !!!!!!
Καλο απογευμα να εχεις

iamaticus είπε...

TΩΡΑ ΙΛΥ ΜΟΥ...ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΩ...

Να παρω πρωτα θεση σε σχεση με την ΧΟΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ...

Εγω προσωπικα ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΩ...
Οπως και Ο ΙΟΝΝΚΟΡΡ...τον τοποθετω ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΑΚΗ...ΑΥΤΟΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ"...ΣΥΝΤΡΟΦΕΥΕΙ ΤΗΝ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ...

Κανει παρεα...
ΜΕ ΤΗΝ 'ΑΙΓΑΙΑΚΗ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΕΛΥΤΗ...
ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΣΥΝΑΦΕΙΑ ΣΤΕΝΗ ΜΕ ΤΗΝ "ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ...κλπ.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ)

iamaticus είπε...

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ)...

Βεβαια ΚΑΚΑ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ...
"ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ"...
ΔΕΝ ΚΑΤΕΣΤΗ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟΝ 20-0 ΑΙΩΝΑ...

Υπαρχει βεβαια Ο ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΚΑΒΑΦΗΣ...
ΕΙΝΑΙ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝ"ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ (σχετικα μικρη) ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΟΤΗΤΑ Στο συγχρονο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ...


(συνεχιζει)

iamaticus είπε...

(συνεχιζει)...

ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΙΟΝΝΚΟΡΡ...

ΕΑΝ ΠΑΡΑΓΕΙΣ+ΕΞΑΓΕΙΣ ΕΠΙΤΥΧΩΣ ...
ΦΕΤΑ,GREEK SALAD...AΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΠΡΟΙΟΝ...(ας πουμε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΥς ΣΤΗΘΟΔΕΣΜΟΥΣ...πχ...χαχααααα!!!)..
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ "ΑΞΙΑ ΜΙΜΗΣΕΩΣ"...ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ...

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ)

iamaticus είπε...

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)....

Αυτα που λεει ο ΙΟΝΝΚΟΡΡ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΑΠΩΝΙΑ!!!
Απο ΑΠΛΟΣ ΕΞΑΓΩΓΟΣ (δεκαετια 1960)..
MAZDA...TOYOTA...
MAΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΤΟ ΣΟΥΣΙ...
ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΣΑΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ..."ΧΑΡΑΚΙΡΙ=ΦΙΛΟΤΙΜΟ"...ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ "ΚΑΜΙΚΑΖΕ=ΗΡΩΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ)

iamaticus είπε...

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ)...

ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΦΑΛΕΙ Ο ΙΟΝΝΚΟΡΡ...
ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΗΦΗΣ????...

Πρεπει...
ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ "ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ,ΤΟΥ ΣΕΦΕΡΗ, ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΑΚΗ ΤΟΥ ΓΚΑΤΣΟΥ...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!!
ΒΕΒΑΙΑ Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:

"ΕΘΝΙΚΗ"-ΣΥΝΟΡΙΑΚΗ"-"ΕΞΩΤΙΚΗ"ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΙΝΟ!!!...

ΕΠΙΣΗΣ Η ΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ "ΜΑΧΕΤΑΙ" ΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
(που απαιτει το ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ) (επιστημονικα...αισθητικα...καλλιτεχνικα...θρησκευτικα..."ιδεολογικα"...κλπ)
ΑΥΤΗ Η ΑΚΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΕ ΘΟΔΩΡΑΚΗ..ΓΙΑΝΝΑΡΑ...ΣΕΦΕΡΗ...
ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΒΕΡΗ!!!!...
ΝΑ:

ΟΤΑΝ ΛΕΕΙ Ο ΙΟΝΝΚΟΡΡ...
ΓΙΑ ΤΗ "ΓΥΦΤΙΑ" ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΞΥΛΟΥΡΗ-ΣΕΦΕΡΗ...
ΑΥΤΟ ΕΝΝΟΕΙ ΝΟΜΙΖΩ!!!!...
ΤΟ ΥΠΟΚΡΙΠΤΟΜΕΝΟ "ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ-ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ" ΜΗΝΥΜΑ...
ΠΟΥ ΜΑΣ ...ΚΑΘΗΛΩΝΕΙ (Ως νεοελληνες)...

στην:
"καθ ημας ΑΝΑΤΟΛΗ"!!!!!
ΟΠΟΥ: ΙΣΧYΕΙ:

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ+ΒΙΩΜΑ > ΛΟΓΙΚΗ+ΔΟΚΙΜΗ-TEST!!!!!....


EYXARISTIES

iamaticus είπε...

ΜΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ...

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!!!

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΙΟ ΠΑΝΩ...
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΤΕΛΗ...
ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ:

....ΣΧΗΜΑΤΙΚΑ!!!...

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΜΟΥ...ΟΧΙ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

Βρε Ιαμε πόσα θέλετε για να μας τρελάνετε και συ και ο απο πάνω?
Ποιοι είναι οι ελευθεροι ορίζοντες?
Την είδαμε την τεχνολογία της Ιαπωνίας ...ένα τσουνάμι αρκετό για να σκοτώσουν την Υφήλιο ολάκερη!
Επι της συγκεκριμένης συνέντευξης του Γιανναρα που διαφωνείς?
Διαφωνείς για τις μέχρι τώρα μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό μας σύστημα που έχουν γίνει απο τις Κυβερνήσεις μας?
Διαφωνείς ότι βαυκαλιζόμαστε όταν λέμε ότι έχουμε δημοκρατία
ενώ η κομματοκρατία και αυθαιρεσία των συνδικαλιστικών οργανώσεων,των δημοσιοϋπαλληλικών που κρατάνε την χώρα όμηρο όπου θέλουν"?
Διαφωνείς διαβάζοντας την ιστορία αυτού του κράτους ότι δεν προβληματίστηκε για της δικές του ανάγκες αλλά για το πως θα μιμηθεί τα άλλα κράτη?
Διαφωνείς στο ότι "Αν υπήρχε στην Ελλάδα παιδεία αυτό θα ακτινοβολούσε παντού?
Τετοια που να θύμιζε τι σημαίνει πολίς,τι σημαίνει πολιτική..πολιτικός βίος..το άθλημα του μετέχειν στα κοινά.?
ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

kariatida62 είπε...

Δεν έχεις διαπιστώσει ότι ακόμα υπάρχει στην ελληνική κοινωνία ανθρώπινη ποιότητα,αλλά αυτή όπου υπάρχει πεθαίνει μέσα στην πίκρα?
Δεν άκουσες ποτέ εσύ τους δυτικούς να καυχώνται ότι αυτή συνεχίζει την παράδοση της Αρχαίας Ελλάδας και ότι εμείς..κάποιοι γραικοί που υπάρχουν στα νότια βαλκάνια κάτι συνεχίζουν..αλλά καμια σχέση με την Αρχαία Ελλάδα...Μας έβαλαν και τα γράψαμε πρόσφατα και στα βιβλία της ιστορίας των σχολειών μας...
συνεχίζεται

kariatida62 είπε...

Διαφωνείς ότι σε πολύ σύντομο διάστημα η Ελλάδα υπέστη 2 αφαιμάξεις.. τον εμφύλιο και τις μεταναστεύσεις?
Δεν βλέπεις πως οι νέοι μας..οι πιο ζωτικές δυνάμεις..οι πιο δημιουργικές δυνάμεις του Ελληνισμού..έφυγαν και τώρα ξαναρχίζουν να φεύγουν?..
Δεν βλέπεις πως θέλουν και τόχουν καταφέρει να μας κάνουν ζήτουλες?

Απο πού πρέπει ν'αρχίσουμε, απο πού να σταθούμε και να προχωρήσουμε αν όχι απο την παρακαταθήκη που μας άφησαν οι παπούδες μας? Στην τεχνολογία των ξένων?
Στα πυρηνικά εργοστάσια που στήνουν ή στις μεταλλαγμένες τροφές?

Κάπου έχεις χαθεί και αδυνατώ να σε παρακολουθήσω!

Μας έχετε τρελάνει με τα χαμηλό μίσθωμα του Κινέζου και τον Ινδού και θέλετε να κάνετε τον κόσμο όλο δούλους του κεφαλαίου!!!
Θα σας πω εγώ τι έχει να γίνει μόλις ξυπνήσει ο Κινέζος, ο Ινδός και ο Άραβας...
Και το ξύπνημά του θάναι τόσο άγριο που δεν θα μείνει κολυμπηθρόξυλο...
Υ.Γ. SORRY για την σύνταξη αλλά είχατε δεν είχατε με φουρκίσατε πάλι και η Άνοιξη μου μπήκε στραβά!

iamaticus είπε...

OOOOOXXXXXXIIIII KOΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΡΥ!!!!

Μου ΣΥΓΧΙΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ!!!ΧΑΧΑΑΑΑ!!!

Θα ειδες την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΟΥ...
Ειμαι ΣΧΗΜΑΤΙΚΟΣ!!!...ΑΚΡΑΙΟΣ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ...
ΟΧΙ ΣΩΣΤΟΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑΚΑ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ!!!
(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ)

iamaticus είπε...

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)...ΚΑΡΥ+ΙΟΝΝΚΟΡΡ+ΙΛΥΣ...

Ολοι ας πουμε γνωριζεται ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΣΤΟΝ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ...
ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΚΑΤΣΟΣ ΠΟΥ "ΚΑΤΗΓΟΡΩ"...
ΤΟΝ ΓΚΑΤΣΟ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!...ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ....ΓΙΑΝΝΑΡΑ!!!!...ΚΑΙ ΤΟΝ...ΘΟΔΩΡΑΚΗ...

ΟΜΩΣ...

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ)

iamaticus είπε...

(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)..ΚΑΡΥ+ΙΟΝΝΚΟΡΡ+ΙΛΥΣ...

ΟΜΩΣ...

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ...ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙ (ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΟ)ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΤΗΤΑΣ!!!...

ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΩ "ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΣ"!!!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ...
"ΓΥΦΤΙΚΟ" ΜΟΥΣΙΚΟ-ΠΟΙΗΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ...ΜΕ "ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ" ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ "ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ" ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΟΥΝ ....
.....ΤΟ ΧΡΗΜΑ!!!!...

ΘΕΟ+ΚΙΝΗΤΗΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!!

Upgrade to Flash Player 10 for improved playback performance. Upgrade Now or More Info. close
6,888 Like Add toShareEmbed Loading... Sign In or Sign Up now! This feature is not available right now. Please try again later. Short URL Emailorkuttumblr.BloggerMyspacehi5Live SpacesBeboStumbleUpon
Uploaded by ThePlatpap on Nov 9, 2009

Στίχοι: Νίκος Γκάτσος
Μουσική: Χριστόδουλος Χάλαρης
Πρώτη εκτέλεση: Χρύσανθος

Σέρημο φαράγγι σε λυποποριά
Έχασα μαντήλι μ εκατό φλουριά
Ξόρκισα το χώμα έκανα σταυρό
Πριν αποσπερώσει να τα βρω

Τότε καρασκέρι γροίκησα μακριά
Κι είδα μες στο ήλιο στην κακοπετριά
Τρεις αλογολάτες με βαριά σπαθιά
Και τις αλυσίδες αρμαθιά

Τιναι τι κισμέτι τιναι το γραφτό
Πριν το μονοπάτι πάρω να κρυφτώ
Μούστησαν καρτέρι σε μια πατουλιά
Και μου κλαίγαν δένδρα και πουλιά

Ήταν μαύρη Τρίτη μαύρο δειλινό
Κι έχασα τον κόσμο και τον ουρανό
Σε μεγάλο κάστρο σε βαθειά σπηλιά
Με τους πεθαμένους αγκαλιά

Ώσπου κάποιο βράδυ τρίξαν οι αρμοί
Κι άστραψε στην πόρτα λυγερό κορμί
Μια Βασιλοπούλα σαν τη Μαξιμώ
Πού΄χε δυο φιλουδια στο λαιμό

Πάρε λέει τα φίδια, βάλτα στη καρδιά
Και μεγάλωσέ τα σα μικρά παιδιά
Τονα είν ο Δράκος τάλλο ο Διγενής
Άξιο τους αδέρφι να γενείς

Κράτησα τα φίδια μες στην ερημιά
Βιος μου και ρεγάλο και κληρονομιά
Μου΄φερναν καρύδια γάλα και ψωμί
Δίχως να γυρεύουν πλερωμή

Κι όταν κάποια νύχτα σώπασε η φωτιά
Σκάψανε του τοίχου τη ραγισματιά
Βρήκαν κερκοπόρτα και πρωί πρωί
Μούδειξαν το δρόμο στη ζωή

Τώρα τι να στα λέω τι να στα μολογώ
Μάθε μόνο τούτο- πούπαθα κι εγώ
Αν κρατάς χρυσάφι πλούτη και φλουριά
Δεν κατέχεις τίναι λευτεριά ΔΡΟΣΟΥΛΙΤΕΣ 1975


<a href="http://www.youtube.com/watch?v=HGrzu-Bt2oo>H ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ</a>

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

iamaticus είπε...

ΔΕ ΒΓΗΚΕ...
ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ:

ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΣΩΣΤΡΕΦΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΟΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

eyxaristies

iamaticus είπε...

σημειωση ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...

Εννοειται ΟΤΙ ΛΑΤΡΕΥΩ!!!!
ΤΟ.... "ΓΥΦΤΙΚΟ"(ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΕΓΕ ΚΙ Ο ΙΟΝΝΚΟΡΡ) ΑΥΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΑΛΑΡΗ-ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΧΡΥΣΑΝΘΟ!!!...

ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΝΤΙΟΣ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΝΗ ΕΝΝΟΙΑ...ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΛΑΤΡΗΣ...
ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ...ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ "ΓΡΑΦΙΚΟΥ"..."ΕΞΩΤΙΚΟΥ"..κλπ.

ευχαριστιες

ευχαριστιες

iamaticus είπε...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ...

ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΟΙΠΩΝ...

ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΗΣΗ" ΤΟΥΣ...
ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΩ ΓΛΥΚΥΤΑΤΗ ΜΕΝ...

"ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ" ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΕ...

"ΑΔΙΕΞΟΔΗ" ΠΟΛΙΤΙΚΑ...

"ΝΤΕΜΟΝΤΕ" ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΑΣ!!!


ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

kariatida62 είπε...

Βλέπεις τι μου κάνει αυτός ο Ιαματικός βρε Πέλα?
Μου τα πάει απο δω μου τα φέρνει απ'εκεί με μπουρδουκλώνει και κάθομαι και με χαιδολογεί...χαχαχα!
Αντε τώρα πώς να του πεις μη με χαιδεύεις, δεν μ'αρέσει...! :))

iamaticus είπε...

ΒΒΒΡΕΕΕ ΚΑΡΥ...

ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ "ΞΟΥΡΑΦΙ"...γαμοτο!!!χαχαχααααα!!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ "ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΟ" ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ...

ΕΤΣΙ...

ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΓΩ Ο ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ΝΑ ΣΤΟ ΠΑΙΞΩ..."ΚΑΠΟΙΟΣ"...ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΟΥ!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!...

ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΤΣΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΒΛΟΓΓΙΝΓΚ!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!

ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΒLOGGI ΣΟΥ...
ΟΛΟ ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑ!!!....ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ!!!..
ΠΗΓΑ ΕΙΔΑ...ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΑ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

AΑΑΑΑΑαααααα!!
Και μετά μου λέτε θα χαθεί αυτός ο τόπος!!!!Με τέτοιους όμορφους ανθρώπους!!Στην πολύχρωμη διαφορετικότητα της σκέψης τους(σαν ανοιξιάτικο χαλί μου φαίνεται..)
Πολυμήχανοι και ταξιδευτές είμασταν βρε πάντα..δεν μπορεί θα υπάρχει ρωγμή σ'αυτο που θεωρούμε ασφυκτικά συμπαγες και αδιέξοδο..και θα επαναορίσουμε την ταυτότητά μας..

Εμπλεξα με τα οικονομκά του όίκου μου..μη πάει ο νους σας αλλού χαχαχα για αφαίμαιξη πρόκειται(ααα Ιαματικέ το ρημάδι το χρήμα σε κάθε βήμα..)και έχασα την ένταση και την χαρη της συζήτησης στην ώρα της!!αλλά θα τα πούνε το βράδυ!!
(κοίτα που άρχισα να μοιάζω και σ'αυτό με τον ιαματικο..στις αργοπορίες λέμε χαχαχα:)

σας ΑΓΑΠΩ πολυ!!σας το ειπααα;;;;
(για όλο αυτό που γίνεται εδώ!!)
ΦΙΛΙΑ!!!!

kariatida62 είπε...

Δεν ξέρω τι μου λέτε...εγώ δεν σας χορταίνω απο δω μέσα!
Αλλά τι να κάνω, που σας γνώρισα μπλόγκερς? :(

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@skroutzakos
Τσιγκουνάκο μου καλησπέρα!!
Σαν νέο παιδί χαίρομαι που σε ενδιαφέρει το ΄θέμα
Να'σαι καλά που πέρασες!!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@Iamaticus
Βρε Ιαμ...από που να σε πιάσω..και πως να σε φτάσω χαχαχα!!!!
Εδώ πάει το χειμαρώδης!!
(αυτό δεν το'βαλες στο προφίλ σου χαχαχα!! εεσ'το προσθέτω εγώ!)..
Με σάνιασες(=με μπουρδούκλωσες)που λένε και στα μέρη μου :)

H αλήθεια είναι,ότι δεν βρισκόμαστε μόνο στο τέλος μιας εποχής..αλλά σ'ενα σταυροδρόμι της ιστορίας..
Στο λυκόφως αυτής της εποχής,όπου δοκιμάζονται άνθρωποι..βουλιάζουν πολιτισμοί..συστήματα ιδεών κ.τ.λ.
λογικό είναι να υπάρχει αυτή η εσωστρέφεια όπως λες.. και η δυσπιστία..ο φόβος..Ο Ελληνας..ο κόσμος του..αντιμετωπίζει μια αβυσαλέα κρίση.Και πιστεύω,όσο πιο συνδεδεμένος,είναι ένας λαός με την ιστορία του..τα ήθη..την καταγωή του..την οικογένεια(και..είμαστε κατ'εξοχήν συναισθηματικός λαός)τόσο μεγαλύτερη είναι η δυσκολία προσαρμογής του,σε νεα δεδομένα και βαθύτερη η τομή(του κόσμου του)και ο αποπροσανατολισμός του,για να δεχτει το ΝΕΟ..
Συνέχεια..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

σ'ενα τέτοιο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον(που καλούμαστε να περπατήσουμε ξυπολητοι στα κάρβουνα..)..με τέτοιες καταβολές σαν του λαού μας..θα πρέπει να έχεις και την καλιέργεια..τα εφόδια..την γνώση.. καιτην υποδομή,για να ενταχθείς και να το εφαρμόσεις..
Και εφόσον..Είναι και μονόδρομος,για να μην αφανίστείς...
ΑΛΛΑ ΠΩΣ;;;;
Με ένα κράτος που η μεχρι τώρα πορέια του είναι επιεικώς ελλειματική..και τωρα έφθασε στο μη περαιτέρω;;;
Ναι συμμερίζομαι αυτό που λες..
Η αρχική μου σκέψη σ'αυτήν την αν'αρτηση ήταν ότι "στο χωράφι δεν γίνεται πρώτα να θερίσεις..πρέπει πρώτα να προσέξεις στην σπορά να ε΄χεις υγιή σπόρο,για να έχεις καλή σοδειά"
Η Φροντίδα μας σ'αυτές τις πρωτόγνωρες αλλαγές που υφίστανται παγκοσμίως..θα πρέπει να είναι οι νέοι..Εκεί ορίζω(κατα την ταπεινή μου γνώμη)..είναι η αρχή,για να μπορέσουμε να ενταχθούμε σ'αυτήν την νεα κοσμοθεώρηση.
Να καθοδηγηθούν και να αναπτύξουν κριτική σκέψη μεσω παίδευσης..και όχι να είναι έρμαιο,του κάθε "γύφτου".."μηνυματία"..λαοπλάνου..παραμυθά..όπως προείπατε..εμμεσα ή έμεσσα..

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@Καριατιδα
Ααα βρε καρυ!!Εδω κοντευει να με κάνει και μένα ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΑΖΟΥΣΑ..
αχαχαχα!!Αλωση.. άσε.. κοσμογονικές αλλαγές...
Καλό βράδυ!!

iamaticus είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΙΛΥ ΜΟΥ...ΗΡΘΑ!!!...
(ειχα δουλειες στο bloggi μου).
ΠΑΣ ΑΛΛΗ ΩΡΑ...

Τωρα... ΕΔΩ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ!!!

Αυτα που θιγεις...
ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΕΞΑΙΣΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ Ο ΟΜΦΑΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ-ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΑ ΔΥΣΗ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!.

(συνεχιζει)

iamaticus είπε...

...(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)...ΙΛΥΣ + ΚΑΡΥ...

Απολυτα ΣΥΜΦΩΝΩ Μ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΙΛΥ ΜΟΥ...

ΝΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ:

Μετα το...
ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ (ΕΣΣΔ+ΛΟΙΠΟΙ) ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΨΥΧΡΟΥ "ΕΘΝΙΚΟΥ" ΠΟΛΕΜΟΥ.

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΕΠΟΧΗ Ν ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ "ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΜΑΗ ΤΟΥ 1968"!!!!!.

ΔΗΛΑΔΗ:

ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ
"ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"+ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ "ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"!!!!...
που ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ "ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΙΑΣ"(ΥΓΕΙΑΣ+ΠΑΙΔΕΙΑΣ)ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

55fm είπε...

Πέλα μου,η ζωντανή παρέα με τη ζωηρή αντιπαράθεση με αποστόμωσε!
Τρέφομαι από τις σκέψεις που άκουσα και τις έχω πραγματικά ανάγκη,όμως δυστυχώς νομίζω,ότι είμαστε πολύ περίεργη ράτσα εμείς οι Έλληνες!Ποτέ δεν θα ενωθούν οι δημιουργικές σκέψεις ποτέ δεν θα ενωθούν οι ΄Ελληνες!
Ο Εμφύλιος μας συνοδεύει...
Καλημέρα ωραία ύπαρξη!

55fm είπε...

Και καλό μήνα!!!
Το ξέχασα η χαζεμένη!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@Iamaticus
IAM!! Tα λουλούδια..να τάφήσουμε..θα μαραθουν κι αυτά,κλαδεμέν στον μίσχο τους...άντε να πεσει καμια βροχούλα, να πάρουν παράταση..ανάσα..
Εδώ.. πότε θα φυτρώσουν πασχαλιές...για να ανθίσουν κιόλας..."Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι"
(φαντάσου ξαπόστειλα τον απρίλη πριν σκάσει μύτη...τοοοοσο καλά :(

Ααα..και καλό μήνα!!

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@50fm
Ολγα μου..αυτό να λέγεται..
Αναρωτιέμαι όμως..όταν βρεθει έξω απο τα σύνορα..πως γίνεται και συμπεριφέρεται..ζει..σκέφτεται διαφορετικά;
Ενα όμορφο απόγευμα να έχεις!!
Σήμερα πρωτομηνιά..εε ΄περίμενα να πει κανείς εκεί έξω καμιά αισιόδοξη αλήθεια..αλλά τοσα ψέματα όλο το χρόνο,και να υπάρχει κάτι δεν θα το πιστέψουμε..
Φιλιά κορίτσι μου!!!

iamaticus είπε...

ΑΚΟΥ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΟΥΡΘΕ!!!...
(μ αυτα που μου ειπες)...

eladografia

ANHKEI BEBAIA STA "ΕΣΩΣΤΡΕΦΗ ΕΘΝΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ... ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ"!!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

Αχαχαχαχα!! Ιαματικέεε μήπως έκανες λάθος τις πόρτες;;
βρρρεεε αυτό ανήκει δικαιωματικά στην Κάρυ.. θα της το μεταφιερωσω κατόπιν αδείας και μετ'ευχών του δωρητού!!

iamaticus είπε...

Δε βαριεσαι...ΙΛΥ ΚΑΙ ΚΑΡΥ...

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΟΥΝΤΑ ΔΟΧΕΙΑ!!

ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΡΙΑ ΑΝΗΚΕΙ!!!ΧΑΧΑΑΑΑΑΑ!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

"Άραγε είναι αληθές ότι η θυσία των απέβη επί ματαίω;
Ουδείς δύναται να αποφανθή μετά βεβαιότητος και ουδείς δύναται να
προεξοφλήση το μέλλον διότι η ιστορία των ανθρώπων είμαι μία
συνεχής παλινδρόμησις. Αλλά με την διαρκώς ογκούμενην υπερτροφίαν της
Αττικής αι προοπτικαί διαγράφονται σκοτειναί. Οι αρχαίοι Θεοί δεν
υπάρχουν πλέον δια να δώσουν την λύσιν, και ούτω, θάττον η βράδιον,
αι Αθήναι θα συγκεντρώσουν εις τους κόλπους των και θα εξαφανίσουν δια
παντός την Ελληνικήν αρετήν, ως ο Κρόνος εις το απώτατον παρελθόν
κατέτρωγε τα ίδια αυτού τέκνα ή ως ο Ήλιος εις το απώτατον μέλλον θα
συγκεντρώσει εις τας αγκάλας του τους πλανήτας του
και θα καταβροχθίσει αυτούς!
Γένοιτο! και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν.

Πότε θ' ανθίσουνε τούτοι οι τόποι;
Πότε θα 'ρθούνε κανούργιοι ανθρώποι
να συνοδεύσουνε την βλακεία
στην τελευταία της κατοικία;.."

ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΝ;;;;;

iamaticus είπε...

....ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ (ΙΛΥΣ+ΚΑΡΥ)...

"ΤΑ ΠΑΡΑΛΟΓΑ" του Χατζιδακι...
απο οπου και "η Ελλαδογραφια"...
γραφτηκαν ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΣΑΦΗ ΣΧΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ+ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ"ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ-ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ!!!...
ειναι ΠΡΟΦΗΤΙΚΟ...

ευχαριστιες

Ανώνυμος είπε...

I think this is one of the most important information for me. And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really nice

ΙΛΥΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ είπε...

@Αnonymous..why; :)
Get a code name from google,and i would be glad to have you here as an e-friend,to talk about...and exchange thoughts
THANK YOU!!for the nice thoughts about my blog:)
(where are you from;)
AND..HAVE A NICE DAY!!